• ZESPÓŁ SZKÓŁ
    CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO
  • Szkoła posiada
    INTERNAT
  • Liceum Ogólnokształcące
    profil mundurowy
  • Technik
    Rolnik
  • Technik archtektury
    krajobrazu
  • Technik żywienia
    i usług gastronomicznych
  • technik urządzeń
    i systemów energetyki odnawialnej
  • Mechanik operator pojazdów
    i maszyn rolniczych
  • Kucharz
I OGÓLNOPOLSKI KONKURS FOTOGRAFICZNY SZKÓŁ ROLNICZYCH    >>Pismo przewodnie<<    >>REGULAMIN<<
 
 
XVI Regionalny Konkurs Wielkanocny    >>regulamin<<
MIĘDZYSZKOLNY KONKURS WIELKANOCNY   >>regulamin<<

Zawód kucharz

SZKOŁA BRANŻOWA - I stopnia  (czas trwania nauki - 3 lata)
Zawód - kucharz

     Absolwenci tego kierunku zawodowo zajmują się przygotowaniem potraw i posiadają niezbędną wiedzę z zakresu eksponowania i przechowywania wyrobów spożywczych.kucharz
Kucharz podejmuje pracę zawodową w hotelach, restauracjach, oœrodkach wypoczynkowych i wielu innych punktach gastronomicznych. W zawodzie tym mile widziane są osoby z wyobraŸnią i pomysłowoœcią. Podejmując naukę w naszej szkole nie zmarnujesz własnego talentu kulinarnego i pasji gastronomicznej. Szkoła we własnym zakresie zapewnia w pełni realizację programu praktycznej nauki zawodu. Zajęcia praktyczne odbywają się w pracowniach szkolnych i podmiotach stanowiących potencjalne miejsce zatrudnienia absolwentów.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz przygotowany jest do wykonywania zadań zawodowych:

  1. Przechowywania żywności
  2. Sporządzania potraw i napojów
  3. Wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów

 

Kwalifikacja w zawodzie - kucharz:

T.6 -  Sporządzanie potraw i napojów

 

Czytany 1961 razy

Mapa

Dane kontaktowe

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Stanisława Staszica
ul. Szkolna 2
83-115 Swarożyn
tel/fax 58 536 93 93
e-mail: zsaio@zsaio.pl
www.zsaio.pl

Odwiedziło nas

2265602
Dzisiaj
Wczoraj
Bieżący tydzień
Poprzedni tydzień
W tym miesiącu
Poprzedni miesiąc
Razem
998
5796
30444
2176333
190013
116377
2265602

Twoje IP: 54.196.215.69
2018-02-25 07:15

ZSCKR na Facebook'u